70. rokov od Slovenského národného povstania – Povstalecká vatra v Prešove

Okresná organizácia SMER – SD v Prešove pripravila v predvečer výročia Slovenského národného povstania oslavy jedného z najvýznamnejších dní v dejinách nášho národa. Na sídlisku 3 v Prešove sa po roku opäť rozhorela Povstalecká vatra ako symbol vďaky a spomienka na všetkých, ktorí sa podieľali na boji proti fašistickému Nemecku.

Presne 70. rokov uplynulo 29. augusta od okamihu kedy v Banskej Bystrici vypuklo Slovenské národné povstanie. Túto udalosť si už tradične pripomíname zapálením Povstaleckej vatry. V Prešove tak urobili Pavol Paška – predseda NR SR, Peter Chudík – predseda PSK, Stanislav Kubánek a Svetlana Pavlovičová – poslanci NR SR. „Je to symbol hrdosti, vzoru, obetovania nášho národa, ktorý povstal. Slovenské národné povstanie bol jasným odkaz celému svetu na ktorej strane barikády v druhej svetovej vojne stojí slovenský národ. Tento deň bude navždy zapísaný ako jeden z najvýznamnejších medzníkov našej histórie. Teším sa, že tu dnes vidím aj mladých ľudí. Je dôležité, aby odkaz Slovenského národného povstania žil a aby budúce generácie na SNP nikdy nezabudli,“ uviedol okrem iného predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Paška.

Do jazdeckého areálu si našlo cestu 28. augusta po roku znova množstvo ľudí. Pripravený bol pre nich bohatý kultúrny program – vystúpenia folklórnych skupín, pre najmenších súťaže a jazda na koni, občerstvenie. No bola to aj príležitosť na neformálne rozhovory a diskusiu ľudí s predstaviteľmi strany Smer – SD, ktorá akciu pripravila.

Fotogaléria – Povstalecká vatra Prešov –kliknite