„Kandidátov sme vyberali zodpovedne“

Komunálne voľby 2014 sa nezadržateľne blížia. Občania – voliči si 15. novembra v mestách a obciach zvolia primátorov, starostov ako aj poslancov mestských i obecných zastupiteľstiev. Svojich kandidátov nominovala aj strana SMER – SD v Prešovskom kraji.

V každom okresnom meste Prešovského kraja, ako aj vo všetkých väčších mestách, bude mať sociálna demokracia svojho kandidáta. A to buď priamo kandidáta za stranu SMER alebo kandidáta, ktorý sa o mandát voličov bude uchádzať s podporou SMER-u. V samotnom krajskom meste sa SMER – SD rozhodol podporiť doterajšieho primátora Pavla Hagyariho, ktorý kandiduje ako nezávislý. „Hľadali sme najvodnejšieho kandidáta v krajskom meste Prešov. Pri výbere sme zvažovali doterajšie výsledky práce vedenia mesta, predovšetkým v práve sa končiacom volebnom období a hľadali prienik do nasledujúceho volebného obdobia. Po rokovaniach sme dospeli k dohode, že najvhodnejším kandidátom pre Prešov je Pavel Hagyari, ktorý kandiduje ako NEKA,“ uviedol krajský predseda SMER-u v Prešove Stanislav Kubánek. Ako dodal, „v prešovskej mestskej samospráve vidíme ešte rezervy. Krajské mesto potrebuje investovať predovšetkým v oblasti dopravnej infraštruktúry. Tu je veľmi potrebná spolupráca v oblastí veľkých investícií zo strany štátu a mesta.“ Na tieto slová nadviazala okresná predsedníčka SMER-u v Prešove Svetlana Pavlovičová, ktorá zároveň pôsobí aj ako poslankyňa mestského zastupiteľstva v metropole Šariša a podieľa sa tak na činnosti mestskej samosprávy.„Sme realisti. Vieme, čo trápi Prešov a ponúkame riešenia. Kandidáti, ktorí sa budú uchádzať o pozície poslancov v mestskom zastupiteľstve v Prešove prinesú nové myšlienky a impulzy v prípade ich zvolenia. Kandidátku sme výrazne omladili a sú v nej nové tváre. Vyberali sme ľudí, ktorí majú čo ponúknuť mestu Prešov. Budú medzi nimi aj študenti, ktorí sa zapojili do našej výzvy a zaslali nám svoje videnie mesta.“ Záujem kandidovať ako študent za stranu SMER prejavilo 25 vysokoškolákov. SMER postavil do komunálnych volieb v Prešove na kandidátnu listinu za poslanca 25 kandidátov. V okrese Prešov bude kandidovať v 89-tich obciach 62 kandidátov za SMER, jeden v koalícii SMER a SNS a päť kandidátov je nezávislých s podporou SMER-u.

„Voľby sú regulárna politická súťaž a my urobíme maximum pre najlepší výsledok. SMER má silnú podporu na východe Slovenska a my sa o mandát voličov budeme uchádzať. Ľudí chceme presvedčiť doterajšou prácou primátorov a starostov, ako aj poslancov. Tam, kde primátori odviedli dobrú robotu, majú našu podporu aj naďalej. V nadchádzajúcom volebnom období ponúkame predovšetkým riešenia problémov, ktoré trápia mestské a obecné samosprávy,“ dodal Stanislav Kubánek, krajský predseda SMER – SD v Prešove.

Prešovský kraj má 634 miest a obcí. Dnes na ich čele stoja 249-ti primátori či starostovia, ktorí boli nominovaní stranou SMER. Do blížiacich sa komunálnych volieb pôjde v PSK 401 kandidátov na primátora a starostu priamo za SMER, 43 ich bude kandidovať v koalícii a 19-ti sa budú uchádzať o mandát voliča ako nezávislí s podporou strany SMER – SD.