Peter Chudík vo voľbách zvíťazil, SMER má v PSK 35 poslancov

Ďakujeme vám za každý váš hlas. Ďakujeme vám za vaše hlasy pre kandidátov strany SMER – SD vo voľbách. Do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja bolo zvolených 62 nových poslancov. Rozhodli o tom voliči v regionálnych voľbách, ktoré sa konali v sobotu 9. novembra. Doterajší predseda PSK Peter Chudík obhájil svoju pozíciu a vyhral v prvom kole. Svoj hlas mu odovzdalo 69455 voličov, čo predstavuje 53,8 % hlasov.

V krajskom parlamente, ktorý má 62 poslaneckých kresiel, bude mať najpočetnejšie zastúpenie Smer-SD s 35 mandátmi. Nasleduje koalícia KDH – SDKÚ-DS – Most-Híd s 19 poslancami, v zastupiteľstve budú aj šiesti nezávislí poslanci a po jednom mandáte získali strany Nová väčina-Dohoda a strana Úsvit. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotňajších volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Peter Chudík, úspešný kandidát na post predsedu PSK po vyhlásení výsledkov povedal, „Splnilo sa to, o čom som celú kampaň hovoril s ľuďmi, s ktorými som sa stretával. A to, že mi pred dvoma rokmi chýbalo 2,84 percenta, tak aby sme urobili všetko pre to, aby bolo tých 50% plus jeden hlas. Chcem sa poďakovať všetkým voličom, ktorí prišli, zvlášť tým, ktorí ma podporili svojim hlasom. Ukázali sa výsledky práce za 12 rokov, lebo každé štyri roky vystavia voliči vysvedčenie. A ja som to vysvedčenie dostal stále lepšie a lepšie. Stále som bol tu v Prešovskom kraji, staral sa oň, hovoril s ľuďmi a robil všetko pre to, aby to bolo čo najlepšie. Pevne verím, že to tak bude aj ďalšie štyri roky. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomáhali pri volebnej kampani, lebo bez nich by som to nedokázal.“

Fotogaléria

Prinášame vám zoznam zvolených poslancov za stranu SMER – SD v Prešovskom samosprávnom kraji: