Symbolická kytica pre matky – so symbolom Európy

Pri príležitosti Dňa matiek sa v historickej sále PKO v Prešove konalo 12. mája milé stretnutie. Vyzdvihnúť úlohu matky v dnešnej dobe prišli podpredsedovia Prešovského samosprávneho kraja Štefan Bieľak a Peter Obrimčák spolu s kandidátom do Európskeho parlamentu Petrom Bizovským (kandiduje s číslom 9) za stranu SMER – SD (č. 3) a poslancami MsZ v Prešove za stranu SMER – SD.

Prešovským a sabinovským ženám zaspieval a zatancoval v kultúrnom programe folklórny súbor Šarišan. Symbolickú kyticu pre všetky ženy prevzali dve matky – Mária Kundríková z Jarovníc a Mária Guľášová z Prešova. Tie vybrali okresné organizácie strany SMER – SD v Prešove a Sabinove, ktoré spoločenské stretnutie aj organizovali.

Prítomným sa prihovoril kandidát za stranu SMER – SD v blížiacich sa eurovoľbách Peter Bizovský. Voľby do Európskeho parlamentu sa budú konať 24. mája a vy môžete odovzdať svoj hlas kandidátovi z Prešovského samosprávneho kraja za stranu SMER – SD Peter Bizovský, mimochodom dlhoročný poslanec Zastupiteľstva PSK a Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni. Človek, ktorý dokonale pozná regionálnu politiku a miestne problémy. Na ich riešenie vidí priestor aj v Európskom parlamente. Vo svojom príhovore vyzdvihol úlohu žien v dnešnej spoločnosti ako pilier rodiny, zároveň uviedol priority, ktorým by sa chcel po svojom zvolení do Európskeho parlamentu venovať.„Pôsobím ako riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice, ktorá sa radí medzi najúspešnejšie regionálne zdravotnícke zariadenia. Na pracovisku mám 80 % žien, aj ako lekár sa denne v praxi stretávam so ženami. Často sa bavíme o ich postavení, o tom, čo ich trápi,“ povedal okrem iného Peter Bizovský a pokračoval:„Ako lekár a manažér sa chcem predovšetkým venovať problematike zdravotníctva. V Europarlamente nie je výbor, ktorý by sa výlučne zaoberal touto problematikou. No priestor na realizáciu mojich zámerov vidím vo výbore pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín. Názov výboru vypovedá o tom, že zdravie potraviny a životné prostredie a zdravie úzko spolu súvisia.“ Ďalšou oblasťou, ktorej sa chce Peter Bizovský po svojom zvolení venovať, je stieranie regionálnych problémov. „Východ krajiny potrebuje infraštruktúru, nové cesty, lebo len tak sem môžu prísť investori a s nimi aj nové pracovné miesta. PSK je úspešným regiónom v čerpaní európskych zdrojov a na to chcem nadviazať. V Bruseli sa chcem pričiniť o znižovanie regionálnych rozdielov medzi západnou Európou a Slovenskom ako pomerne mladým členom EÚ. Prispieť chcem i k znižovaniu rozdielov životnej úrovne medzi Bratislavou a východom Slovenska.“

Príďte aj vy k voľbám 24. mája a odovzdajte svoj hlas kandidátovi za stranu SMER – SD (č. 3) Petrovi Bizovskému (na kandidátke č. 9) a voľte človeka skúseného, znalého problémov regiónu, úspešného manažéra a lekára, kandidáta z nášho kraja.

Východ volí východ!

Fotogaléria