UDALOSTI VO VIEDNI UKÁZALI, ŽE VO VZŤAHU K NELEGÁLNEJ MIGRÁCII KONALA STRANA SMER – SD SPRÁVNE, OD I. MATOVIČA TAKÚ GARANCIU NEMÁME

V pondelok vo večerných hodinách sa vo Viedni odohral teroristický útok, ktorý predstavitelia strany SMER – sociálna demokracia tvrdo odsúdili a vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým, ako aj celému Rakúsku. Predseda strany R. Fico je presvedčený, že išlo zjavne o dobre naplánovaný a organizovaný teroristický útok. „To, čo sa stalo v Rakúsku nás oprávňuje sa vymaniť z večnej témy pandémie koronavírusu a cirkusových predstavení, ktoré nám tu robí Igor Matovič a táto vláda. Útok sa udial 60 km od Bratislavy, musíme byť podstatne opatrnejší a musíme podstatne zásadnejšie naše stanoviská aj prezentovať. SMER – sociálna demokracia nepodporí nový migračný pakt, ktorý nedávno predstavila šéfka Európskej komisie. Tento pakt obsahuje vágne vyjadrenia o tom, že musí byť rovnováha medzi zodpovednosťou a solidaritou. Tento pakt je pre nás v tomto okamihu úplne neprijateľný a verím, že bude aj predmetom rokovania Národnej rady (NR) SR a že nebudeme obchádzať takéto dôležité témy,“ povedal R. Fico.

Predseda strany R. Fico ešte ako premiér zastavil prijatie povinných kvót v Bruseli a zopakoval, že SMER – SD nikdy nebude súhlasiť s tým, aby v SR boli akékoľvek ucelené moslimské komunity. Zdôraznil, že nikto z nás si neželá, aby tu nejakí blázni pobehovali so samopalmi, opásaní výbušninami a zabíjali civilistov. „Nemôžeme pomáhať ľuďom, ktorí na územie EÚ prišli vraždiť. Tento postoj prezentujeme aj preto, lebo nevieme, čo vyvedie Matovič. Ak si s takou ľahkosťou dovolí vláda porušiť Ústavu Slovenskej republiky, ako pri celoplošnom testovaní, čo im bude brániť, aby podpísali čokoľvek, len aby sa páčili Západu. Tento človek je pripravený vpustiť sem aj moslimov, ak sa to ukáže ako dobré vo vzťahu k Západu,“ zdôraznil R. Fico. A dodal: „Myslím si, že po Maďarsku a Poľsku bude Slovensko ďalšou krajinou, ktorá bude preskúmavaná v rámci európskych štruktúr z pohľadu právneho štátu. Preto žiadame a očakávame od tejto vlády, že predloží na rokovanie NR SR nový migračný pakt, poslanci národnej rady k nemu musia zaujať postoj,“ uzavrel predseda strany Robert Fico.